Leerkrachtenplatform

Op het leerkrachtenplatform kan je alle nuttige lesmaterialen vinden. Na het inloggen of registreren kan je sessies beheren of toevoegen. Tijdens het spel kan je de teams opvolgen en na afloop de resultaten bekijken en downloaden. Voor vragen of problemen bekijk je best even onze FAQ.

Sessie starten

Een sessie starten kan heel eenvoudig. Om te beginnen maak je een nieuwe sessie aan voor de klas die het spel gaat spelen. Als je de sessie met je klasgroep start, krijg je eerst een introductiefilmpje te zien.

Hierna kom je op een scherm met aantal te volgen stappen.
  1. Verdeel de klas in teams.
  2. Zorg ervoor dat ieder team over een PC of tablet met internetverbinding beschikt.
  3. Elk team surft naar www.circonopoly.be/game en vult het sessie-ID in of scant de QR-code in die op het scherm verschijnt.
  4. Druk op START om het spel te starten als alle teams in de sessie aanwezig zijn.

Spelverloop

Alvorens we met het spel beginnen, doorlopen de teams een korte quiz. Het team dat het meeste juiste antwoorden heeft, krijgt een extra munt startkapitaal.

Tijdens de serious game hebben de leerlingen de kans om gedurende 5 investeringsrondes investeringen te doen. Als leerkracht kan je na elke ronde de tussentijdse scores zien en bekijken welke beslissingen ieder team heeft gemaakt.

Na afloop van het spel krijg je als leerkracht een e-mail met de eindscore en resultaten van ieder team.